Echoes from the Middle Ages

zaterdag 19 oktober 2019 19:15 - 22:00

Echoes from the Middle Ages

 

‘The living light’

Een nieuw fris geluid vanuit het legendarische Anúna

Systir (‘Zuster’; IJslands): Zes jonge meiden uit Anúna, waaronder Sara Weeda (Rotterdam), met verschillende muzikale achtergronden, van rock tot de oudste Ierse muziek. Een demonstratie van zes unieke vrouwelijke stemmen, die opgaan in een betoverend geheel.

Rond universele verhalen, variërend van IJslandse en Ierse Mythologie, zoals The Song of the Selkie (half mens, half zeehond), tot Spaanse slaapliedjes als Duérmete Niño Hermoso, wordt door zang en beweging een bijzondere sfeer gecreëerd. Tijdens het debuutconcert in Rotterdam wordt de verbinding gelegd tussen traditionele middeleeuwse zang en het werk van hun artistiek leider, Michael McGlynn (Anúna).

Kaarten kosten €30 en voor jongeren t/m 26 jaar € 15. Te verkrijgen via de volgende link naar de website van de Doelen. Er kan nu een korting van 25% verkregen worden door op het volle tarief (€ 30) door de kortingscode SYSTKOOR in te voeren op de website van de Doelen, waardoor de prijs € 22,50 voor 26 jaar en ouder wordt.

Dit concert maakt onderdeel uit van een serie van drie concerten onder de naam ‘Echoes from the Middle Ages’ dat Vox Interna samen met de Doelen organiseert.  De serieprijs bedraagt  € 67,50; voor jongeren t/m 26 jaar geldt een prijs van €35.
Te bestellen via het volgende linkje, waar ook meer informatie over de hele serie te vinden is.

Voor zangers biedt het concert de unieke mogelijkheid om, samen met Systir drie liederen samen op het podium uit te voeren.  De voorbereidende workshop wordt gehouden op vrijdagmiddag 18 oktober van 13:30 tot  17:30 uur en op zaterdag 19 oktober van 10:00 tot 15:00 uur. De kosten (incl. toegangskaart) bedragen € 100 per persoon. Voor jongeren t/m 26 jaar geldt een gereduceerde prijs van € 60
Aanmelden voor de combi kan via: workshop@voxinterna.org, onder vermelding van type zangstem en het aantal benodigde extra kaarten.

Tijdens de workshop wordt er gewerkt met de Anúna zangmethode. Een korte uitleg hiervan wordt gegeven op het (Engelstalige) filmpje onder het volgende linkje: Anúna methode. Naast een authentiek, nader te bepalen, middeleeuws lied, worden de volgende liederen ingestudeerd: Gaudete en Miserere Miseris,

Meteen aanmelden voor de hele serie concerten + workshops kan ook via dit e-mailadres. De kosten bedragen € 230 (normale prijs) en € 150 voor jongeren t/m 26 jaar.

 

Comments are closed.