Echoes from the Middle Ages

zaterdag 19 oktober 2019 19:15 - 22:00

Echoes from the Middle Ages

Liederen uit de liturgieën van de middeleeuwse Sint Dympna van Geel (België) en Sint Fursa van Péronne (Picardië, Noord-Frankrijk) | Werken van Michael McGlynn, waaronder Illumination, Media Vita, Christus Resurgens, Cormacus Scripsit, Miserere Miseris.

Om 19.15 uur een lezing door componist Michael McGlynn, artistiek leider van Anúna (voertaal Engels).

Kaartverkoop: via kassa de Doelen 010-2171717 of  https://www.dedoelen.nl/uw_bezoek/Kaartverkoop/Bestelinformatie

Systir - ‘The Living Light’
Creatief antwoord aan de Middeleeuwen door Michael McGlynn
& De muzikale erfenis over de Ierse heiligen

In zijn composities gebruikt Michael McGlynn (artistiek directeur van Anúna) regelmatig middeleeuwse melodische systemen, en veel van zijn werk wordt geïnspireerd door muziek en teksten uit die tijd. Na de pauze zingt Systir een selectie van zijn werken, waaronder Illumination, Media Vita, Christus Resurgens, Cormacus Scripsit, Miserere Miseris.

Dr. Ann Buckley, een musicologe van Trinity College in Dublin, leidt een onderzoeksproject, getiteld Amra. Dit richt zich op middeleeuwse muziek die herinnert aan de Ierse heiligen die het Christendom tot in alle hoeken van Europa hebben gebracht. Systir zal voor de pauze een aantal liederen zingen uit de liturgieën van twee belangrijke middeleeuwse heiligen: Sint Dympna van Geel (België) en Sint Fursa van Péronne (Picardië, Noord-Frankrijk).

Systir
Systir is een nieuw zeskoppig ensemble, ontstaan uit het bekende vocale gezelschap ANÚNA. De zangers delen een muzikale visie en richten zich op (Ierse) traditionele, middeleeuwse en hedendaagse muziek en (bijhorende) verhalen.

In de nieuwe concertserie ‘Echoes from the Middle Ages’ maakt u een reis in de tijd naar de periode van de oudste geschreven muziek uit Europa. Met een vernieuwende combinatie van traditionele uitvoeringen, moderne bewerkingen en nieuwe composities, maken de drie concerten van ‘Echoes from the Middle Ages’ oude liederen toegankelijk voor het publiek van de 21e eeuw.

Drie vocale ensembles – Systir uit Ierland, Ars Choralis Coeln uit Duitsland en Schola Cantorum Bristol uit Engeland – nodigen het publiek uit om de oren te openen en hun zielen te laten beroeren door gewijde klanken uit lang vervlogen tijden.

Lezingen en workshops, voorafgaand aan de concerten, dagen het publiek uit zich te verdiepen in de achtergrond van de muziek en actief deel te nemen aan de concerten, door zelf mee te zingen.

 

Comments are closed.