Gerard van de Zijden

zondag 24 november 2019 15:00 - 16:00

Orgelconcert door Gerard van der Zijden.

In dit zondagmiddagconcert pakt Gerard van der Zijden de draad weer op van een prelude en fuga van Bach, en een sonate van van Rheinberger.
Deze keer is dat Preludium und Fuge in h-moll, BWV 544 van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en Sonata Nr. 12 opus 154 van Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901). De delen zijn I. Phantasie, II. Pastorale en III. Introduktion und Fuge.
Dan is er van de welbekende hedendaagse (musical- en filmmuziek-)componist Andrew Lloyd Webber (*1948), in een bewerking van Gerard van der Zijden zelf, het prachtige "Pie Jesu" uit het Requiem dat Andrew Lloyd Webber schreef naar aanleiding van het overlijden van zijn vader in 1982. Dit is in de relatief korte tijd dat het bestaat uitgegroeid tot één van de meeste bekende toonzettingen van het Pie Jesu. U gaat zeker genieten van deze instrumentale versie. Tot slot keren we weer terug naar de Romantische orgelliteratuur en luistert u naar het feestelijk sprankelende pareltje "Grand Choeur" van Theodore Salomé (1834-1896).

Kortom, weer een veelzijdig en aansprekend programma!

Gun uzelf een sfeervolle zondagmiddag in de Oude of Pelgrimvaderskerk in het altijd mooie Delfshaven, er is genoeg te zien en te beleven. Wij bevelen dit concert van harte bij u aan. Welkom!

De toegang voor dit concert is gratis, u kunt uw vrijwillige bijdrage bij de uitgang deponeren. Met als richtlijn een bedrag van € 5.00 kunnen we de middagconcerten continueren.

Over Gerard van der Zijden:

Organist Gerard van der Zijden kreeg als 7-jarig jochie in Haarlem pianoles van Emmy van Eeden. Toen hij 15 jaar was speelde hij zijn eerste koorbegeleiding en een kerkdienst. Als snel volgde in 1982 een baantje als koordirigent in Heinenoord. Hij  werd in 1982 organist van de Bergkapel in Hillegersberg. Daarna volgden opleidingen, werd Gerard dirigent van diverse koren, organist van diverse kerken (goede herinneringen heeft hij aan de tijd in het Ikazia ziekenhuis) en koorbegeleider en werkte hij  een lange tijd bij Albert Heijn.  De bekroning was toch wel de benoeming in het jaar 2000 als organist van de Pelgrimvaderskerk van Delfshaven. Gerard rondde uiteindelijk zijn studie af, is nu full-time werkzaam in de muziek als organist en koordirigent. Gerard werkt vooral graag samen als dirigent met zijn koren of als collega met andere musici. Vanaf 2013 is  Gerard artistiek adviseur van de concertserie Muziek om de Hoek. Hij draagt hij zorg voor de invulling van de concerten in de Dorpskerk van Hoek van Holland, waarbij het orgel centraal staat. In 2014 startte Gerard een samenwerkingsverband met Pelgrim Brass, een blazerskwintet van jonge musici wat resulteerde in een cd productie “Organic Brass”. Naast zijn baan als musicus  heeft hij zijn werk in de uitvaartwereld als uitvaartleider bij Ben Jansma Uitvaartverzorging te Zwijndrecht. Gerard hoopt door zijn werk als musicus en als uitvaartmedewerker mensen te troosten en rust te geven.

www.gerardvanderzijden.nl | www.bjansma.nl