Kaarsjesavond 2019

maandag 16 december 2019 19:30 - 21:30

Kaarsjesavond Historisch Delfshaven maandagavond 16 december 2019

Het is dit jaar de 28e keer dat in historisch Delfshaven de Kaarsjesavond wordt gehouden. Ieder jaar opnieuw  een sfeervol kerstgebeuren, dat zich in veel belangstelling verheugt.

De Aelbrechtskolk en de Oude of Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven vormen het sfeervolle en historische decor van deze Kaarsjesavond. Vanaf 19.00 uur wordt u verwelkomd met carillonspel vanuit de toren van de kerk, door de stadsbeiaardier Geert Bierling.

Om 19.30 uur begint het buitenprogramma, bij kaarslicht met koor- en samenzang.
Medewerking  wordt verleend door het Christelijk Gemengd Koor Delfshaven o.l.v. Arjen Uitbeijerse. De Kerstboodschap wordt uitgesproken door ds. Arjan Markus. Daarna is er voor iedereen in de verwarmde kerk warme chocomel en koffie, met kerstkrans. Vanaf 20.30  uur tot ca. 21.30 uur  is er in de kerk een prachtig Kerstconcert met Carols en samenzang door het “Christelijk Vocaal Ensemble Cantare” uit Gouda  o.l.v.  Leo Rijkaart.

Gerard van der Zijden bespeelt hierbij het historische orgel van de kerk.

Iedereen welkom !  Toegang vrij.