Maartje Teussink – CD Presentatie album ‘Organic Cities’/concert

zaterdag 01 juni 2019 15:00 - 16:00

CD Presentatie album 'Organic Cities'/concert - Maartje Teussink

'Organic Cities' is een solo album van Maartje Teussink. Na een aantal releases in eigen beheer, werd het 19 tracks tellende album na een digitale release - uitgebracht bij Bertus distributie - live geïntegreerd in diverse theaterproducties in binnen - en buitenland. De door Maartje Teussink geschreven en geproduceerde plaat bestaat uit verschillende laag over laag ingespeelde arrangementen en gezongen Engelstalige lyrics. Het ontstaan en de opname van de songs, het artwork en de teksten, werd gerealiseerd tijdens reizen tussen verschillende steden van 2016-2018, de titel 'Organic Cities' is een benaming voor muziek die als verbindend en constant medium kan dienen in een altijd veranderende tijd en plaats. De songs geven een indruk van een constante wereld van gevoelens tijdens het opdoen van al deze indrukken en ervaring in een stads-bewegende wereld.
De plaat wordt tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd en is vanaf dan verkrijgbaar in de winkel.

Kaarten à € 8 voor deze presentatie c.q. dit concert via Kaartverkoop

Maartje Teussink is een songwriter, multi-instrumentalist, componiste en vocaliste uit Nederland. Na een basisstudie op klarinet, studeerde zij op de the Janacek Music Academy in Brno op de afdeling percussie (prof.Opršal) en klassieke zang (wijlen prof. Hrabal). Op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie studeerde zij af in 2003. Zij  vervolgde haar studie (2 jaar) op de Rietveldacademie in Amsterdam en als artist-in-residentie (Burren College of Art, Ierland). Daarnaast kreeg zij particuliere lessen (contrabas), zangles (Edwin van Gelder, Marja Gamal, Bark Kiene tijdens studieperiode) en volgde zij masterclasses zang bij Lucia Meeuwsen en een klassieke zangcursus bij Prof. Uribe (Budapest, Hongarije).

Naast het opbouwen van ervaring in verscheidene theaterproducties als componist en live performer, wordt haar muziek ontwikkeld om uitgaves in eigen beheer te realiseren. Zij zoekt naar een muzikale ontwikkeling door alternatieve popmuziek te combineren met klassieke invloeden. In 2018 is haar nieuwste release uitgebracht door Bertus Ditstributie.

Als songwriter, begon het bouwen aan repertoire op de middelbare school, na zichzelf een paar akkoorden en gitaarspel te hebben aangeleerd. Haar muziekstijl kan omschreven worden als lyrisch en alternatief, verschillende muzikale stijlen combinerend. Met instrumenten zoals gitaren, drums, bass, piano, synthesizer, vocalen, samples, klarinet, bouzouki, percussie etc. worden muzikale lagen ontwikkeld. Met composities uit het verleden en recenter heeft zij een prijs mogen ontvangen bij de Grote Prijs van Nederland. De laatste jaren is werk ontwikkeld voor theater en film bij oa. Orkater, Ro Theater (Alize Zandwijk), Theater Bremen (regies van Alize Zandwijk), Schauspielhaus Zürich, Generale Oost, Theater Maatwerk, Saskia Boddeke en Peter Greenaway, Oerol Festival, filmmuziek voor Wouterse & Pronk Producties, muziek voor dans bij Conny Janssen Danst (Courage, 2016) en andere onafhankelijke producties zoals de theatersolo 'de Laatste' van Jack Wouterse.
Ook is zij actief als componist en tekstschrijver voor andere songwriters, voor theaterproducties, filmmuziek, multimedia installaties, dansperformances en producties. Als onafhankelijke creator van muziek, zoekt zij wegen om haar expertise als componist te ontwikkelen, maar ook als tekstschrijver, producer, en publisher voor haar eigen werk en voor derden onder de naam 'Thoughtrecords'. www.thoughtrecords.com

In 2019/2020 componeert zij werken voor Theater Bremen - Germany (Der Schimmelreiter, Vögel - regie Alize Zandwijk - Madonna Tribute), Conny Janssen Danst (Broos)

 

Comments are closed.