Nieuwjaarsconcert

zaterdag 12 januari 2019 14:00 - 15:00

Nieuwjaarsconcert, Pelgrim Brass (koper) en Gerard van der Zijden (orgel).

Ook dit jaar verzorgt het landelijk bekende Pelgrim Brass samen met organist Gerard van der Zijden het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Pelgrimvaderskerk.

Het maakt niet uit wat voor weer de winter ons brengt, binnen zullen we genieten van de warme klanken van het koper en het Bätz-Witte orgel die elkaar zo prachtig aanvullen. Zoals we van deze mannen inmiddels gewend zijn, luisteren we naar bekende en onbekende klassieke muziek, in eigen bewerkingen voor koperblazers en orgel. De steekwoorden dit jaar zijn: Virtuoos, Melancholisch, Uniek!

Het programma biedt een grote variatie aan prachtige muziek: Voor u wordt gespeeld Grand Choeur Dialogue, door E. Gigout, het Concert voor Orgel op. 4 nr. 2 in Bes majeur van G.F. Händel, Hodie Christus natus est, door G. Gabrieli, Sonate no. 2 in c mineur van F. Mendelssohn, Largo al Factotum door G. Rossini, het Allegro uit het Concerto for Brass and Organ door M. Monnickendam en de Pavane op. 50 van G. Fauré. En dan is het alweer tijd om (muzikaal) afscheid te nemen.

Kortom: hier wilt u ook dit jaar weer bij zijn. Mis het niet. Van harte welkom!

Dit is ook uw kans om een exemplaar te bemachtigen van de nieuwste CD van Pelgrim Brass, "Merry ChristBrass", Kerst-klassiekers en onbekende werken in de stijl van Pelgrim Brass, door Pelgrim Brass, Fenominals (zang) en Maria Martinez & Laura Trompetter (percussie). Zo houdt u die gezellige sfeer nog even vast.

Toegang gratis, collecte bij de uitgang, iets te drinken bij het napraten na afloop. Van harte welkom!

De Oude of Pelgrimvaderskerk is van 12.00 uur tot 16.00 uur open voor bezoekers die het kerkgebouw, of de link met de Pelgrimvaders nog niet kennen, het concert om 14.00 uur bevelen wij echter graag in het bijzonder bij u aan.

Website Pelgrim Brass: http://pelgrimbrass.com/
Website Gerard van der Zijden: http://www.gerardvanderzijden.nl/