Orgelconcert

zondag 18 november 2018 14:00 - 16:00

Concert door Ian Alejandro Barillas-McEntee, hobo, en Gerard van der Zijden, orgel.

Vandaag is hoboïst Ian Alejandro Barillas-McEntee in de concertserie te gast, en hij zal samen met Gerard van der Zijden een bijzonder concert uitvoeren. Ook op deze middag luistert u naar J. S. Bach, en J. Rheinberger, zoals u in deze serie gewend bent, maar ook naar Italiaanse, Franse en Hongaarse werken uit de achttiende tot twintigste eeuw van respectievelijk Cimarosa, Cherubini, Bozza en Kodaly.
Een toelichting op het programma wordt voorafgaand aan het concert gegeven.
Ontdek de samenklank van orgel en hobo, laat u meevoeren ook door minder bekende muziek, en ervaar hoe de modernere werken zich verhouden tot de oudere stijlen en tradities. Gun uzelf een rustpunt op de zondagmiddag in de sfeervolle Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, en kom luisteren naar dit gevarieerde en veelzijdige concert door twee gedreven musici.
Toegang gratis, collecte bij de uitgang (richtlijn voor uw gift: €5). Van harte welkom!
NB: Dit concert vindt plaats op een afwijkende dag en tijd: zondagmiddag om 15.00 uur.

De in Chicago geboren Ian Alejandro Barillas-McEntee begon al op 6-jarige leeftijd hobo te spelen. Hij studeerde aan McGill University en het Conservatoire de musique de Montréal (CMM) in Canada. Daarna vervolgde hij zijn opleiding in Parijs, en bij Codarts in Rotterdam, waar hij les kreeg van Maarten Dekkers en Ralph van Daal. Ook volgde hij masterclasses bij Thomas Indermühle, Hansjörg Schellenberger, Alex Klein, Maurice Bourgue, Jacques Tys, Marc Schäferdiek, Nick Deutsch, David Walter en Benoît Laurent.
Ian speelt in verscheidene professionele ensembles, waaronder het door hem opgerichte "Les Cinq". Ook werkt hij samen met het Rotterdamse AKOM ensemble, waarmee hij premières gebracht heeft van nieuwe moderne composities. Naast het spelen in (kamer-)orkesten en ensembles geniet Ian ook van het geven van soloconcerten en recitals.

Organist Gerard van der Zijden kreeg als 7-jarig jochie in Haarlem pianoles van Emmy van Eeden. Toen hij 15 jaar was speelde hij zijn eerste koorbegeleiding en een kerkdienst. Als snel volgde in 1982 een baantje als koordirigent in Heinenoord. Hij werd in 1982 organist van de Bergkapel in Hillegersberg. Daarna volgden opleidingen, werd Gerard dirigent van diverse koren, organist van diverse kerken (goede herinneringen heeft hij aan de tijd in het Ikazia ziekenhuis) en koorbegeleider en werkte hij een lange tijd bij Albert Heijn. De bekroning was toch wel de benoeming in het jaar 2000 als organist van de Pelgrimvaderskerk van Delfshaven. Gerard rondde uiteindelijk zijn studie af, is nu full-time werkzaam in de muziek.