Philharmonisch Koor Toonkunst Rotterdam

Schubert-dag

Concert 1: 15:00 - 17:15

Concert 2: 19:00 – 21:30

Toonkunst Rotterdam nodigt u uit voor de Schubert-dag.
Deze dag staat de wonderschone Mis in Es van Schubert centraal. Maar er is meer!
De Mis, door Toonkunst Rotterdam en begeleid door Collegium Delft, wordt voorafgegaan door optredens van Kamerkoor Toonkunst Rotterdam, orkestleden en muziekjournalist Thijs Bonger. De muzikale leiding is in handen van dirigent Maria van Nieukerken. Leuk detail: de solo-gedeeltes in Schuberts Mis in Es worden vertolkt door onze eigen koorleden! Deze Schubert-dag vindt plaats in de sfeervolle Pelgrimvaderskerk en is prima te combineren met een bezoek aan het historische Delfshaven.

Er zijn twee ‘voor’ programma’s waar u uit kunt kiezen voor de uitvoering van de Schubertmis.

Muzikaal programma

U kiezen voor een aantal liederen van Schubert met een twist. Die worden uitgevoerd door ons eigen Kamerkoor onder leiding van onze eigen dirigent Maria van Nieukerken. Tijdens dit programma wordt u verrast door een aantal wereldbekende liederen van Schubert die niet helemaal lopen zoals ze zouden moeten lopen. In elk van de liederen zit een kleine of grote twist waardoor u op een verkeerd been gezet wordt. Zij gaan hierbij Ständchen doen van Schubert, maar ook de variaties van Schöggl op die Forrele; als solist zal Hester Hazelaar zingen. Aansluitend zullen musici van Collegium Delft een aantal stukken ten uitvoer brengen, zodat u Schubert in zijn vele facetten meekrijgt. Zij zullen o.a. het 1e deel van het strijkkwintet in C-Majeur opvoeren met als 1e viool Quierine van Hoek, 2e viool Machteld van Delft, altviool Siebe Visser, 1e cello Angela Stevenson en 2e cello Lotte Beukman. Dit programma vindt plaats in de kerkzaal van de Pelgrimsvaderskerk.

Inhoudelijk programma

Als tweede programma kunt u kiezen voor een lezing over Schubert gegeven door Thijs Bonger. Hij is programmamaker, presentator en muziekjournalist. Hij schrijft programmatoelichtingen en geeft over diverse componisten lezingen. Tijdens de lezing gaat Thijs Bonger dieper in op Schubert en op zijn muzikale oeuvre.  Hierbij maakt hij gebruik van muziek en beeld zodat u meegenomen wordt in het karakter van Schubert en van zijn muziek.