Sacred Songs

vrijdag 01 december 2017 20:30 - 22:00

Sacred Songs in Rotterdam
Première op vrijdag 1 december 2017 in Pelgrimvaderskerk Rotterdam

Sacred Songs viert de diversiteit van de stad Rotterdam met een productie waarin zestig Rotterdamse vocalisten van verschillende culturen, religies en levensbeschouwingen samenwerken. Onder leiding van internationaal vermaard stemkunstenares Monica Akihary presenteren zij liederen en gedichten geïnspireerd door het thema ‘Pelgrimage, Op Reis Gaan’. Monica Akihary creëert met hun repertoire één gloednieuwe compositie waarin black gospel, Indiase gewijde muziek, soefizang, joods repertoire, Marokkaanse anasheed en liederen uit de Kaapverdiaanse parochie en katholieke kerk samenkomen. Op vrijdag 1 december 2017 gaat de vocale productie Sacred Songs Rotterdam in première in de fraaie Pelgrimvaderskerk in het historisch hart van de super dieverse wijk Delfshaven.

Kaartverkoop via http://www.grounds.nu/agenda/sacred-songs-rotterdam/ en aan de kassa voor aanvang van het concert. Toegangsprijs: € 12,00

Meer info: www.culture-connection.org  en www.facebook.com/organizationcultureconnection

Bezielde muziek in de schijnwerpers

Sacred Songs focust op de muzikale dimensie van de religieuze diversiteit die de hedendaagse Rotterdamse samenleving kenmerkt. Het project richt zich op de zeggingskracht en schoonheid van bezielende muziek en gaat op zoek naar artistieke verbindingen en onderliggende gedeelde waarden.

Deelnemers Sacred Songs Rotterdam
Deelnemende koren en solisten zijn: Leo Davelaar & Gospel Project, koor Al Wahda, Joao Ortet & het koor van de Kaapverdiaanse Paróquia Nossa Senhora da Paz, Marc Schaap & de Cantorij van de Laurentiuskathedraal, Shwan Sulaiman van Codarts, Hanna Verhulst van de Liberaal Joodse Gemeente, Prewien Pandohi Mishre van muziekschool Rasique.

Artistiek leider Monica Akihary
Monica Akihary is een veelzijdige zangeres, die samen met gitarist Niels Brouwer het duo Boi Akih vormt en betoverende muziek op het grensvlak van world, jazz en improvisatie maakt. Haar brede muzikale basis – van westerse tot oosterse genres – komt haar uitstekend van pas als artistiek leider van Sacred Songs. Met een feilloze muzikale intuïtie weet ze de verscheidenheid aan stemmen, genres en klankkleuren samen te smeden tot één presentatie.

Brede samenwerking
Sacred Songs is een initiatief van stichting Culture Connection in samenwerking met Rotterdamse culturele en sociale partners. Hoofdpartner is podium Grounds gevestigd in het WMDC vlakbij Coolhaven. Culture Connection organiseerde eerder geslaagde edities van Sacred Songs in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Een publieksreactie over Sacred Songs Den Haag- editie 2016) “Bijzonder en indrukwekkend concert: dat muziek verbindt, wordt hier helemaal waargemaakt”.