Zaterdagmiddag concert

zaterdag 08 december 2018 14:00 - 15:00

Vanmiddag wordt het orgelconcert gegeven door gast solist Adriaan Hoek,
die in binnen- en buitenland concerten geeft en vele prestigieuze prijzen heeft gewonnen op orgelconcoursen. Hij heeft voor u een prachtig programma samengesteld met muziek uit de laat-romantische orgelliteratuur, natuurlijk wel mét een toetsje Bach en een vleugje advent/kerst.

U hoort eerst uit “Zwölf Stücke für die Orgel”, opus 59 (1901)van Max Reger (1873-1916), de twee delen Toccata in d-moll, en Fuge in D-dur.
Gevolgd door drie uitvoeringen van de koraal "Nun komm' der Heiden Heiland” door Johann Sebastian Bach (1685-1750), te weten:
- “a 2 clav. e pedale” BWV 659,
- “a due bassi e canto fermo” BWV 660
- “in organo pleno, canto fermo in pedale” BWV 661.
Hierna luistert u naar muziek van César Franck (1822-1890).
Voor u wordt gespeeld uit Six Pièces pour Grand Orgue (1859/63) de Pastorale en Mi Majeur, opus 19, M.31.
Tot slot klinkt de Sonate nr. 3 in a-Moll, opus 23 (ca. 1855) van August Gottfried Ritter (1811-1885). De delen zijn: rasch-recit-nicht schleppend-rasch-entschlossen-(Fuge).

Wat is er mooier dan op een december-middag in het sfeervolle Delfshaven in de Pelgrimvaderskerk naar het prachtige Bätz-Witte orgel te luisteren? Zeker als het om dit bijzondere concert gaat! Van harte welkom!

De toegang voor dit concert is gratis, u kunt uw vrijwillige bijdrage bij de uitgang deponeren. Met als richtlijn een bedrag van € 5.00 kunnen we de zaterdagmiddagconcerten continueren.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus.

Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel.

Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen.

Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.