Zaterdagmiddagconcert

zaterdag 14 juli 2018 14:00 - 15:00

“Wensconcert” -- door Gerard van der Zijden (orgel).

Dit zomerse zaterdagmiddagconcert is alweer het laatste in de concertserie 2017-2018. We kijken terug op gevarieerde en rijkgeschakeerde, goed bezochte concerten.

We hebben bijzondere optredens gehad waarbij het orgelspel van Gerard van der Zijdens werd aangevuld met zang of instrumentale bijdragen door gastsolisten. We hebben geluisterd naar zowel het Bätz-Witte orgel, het koororgel als het drukwindharmonium, en er is muziek ten gehore gebracht uit vele eeuwen en windstreken. Een breed scala aan genres, van populair-klassiek tot muziek voor kenners van niche-repertoire, was vertegenwoordigd.

Maar,  het kan zijn dat u nog iets gemist heeft of juist dat u een bepaald stuk nóg eens wilt horen. Dat kan! Het is traditie dat de jaarlijkse afsluiting voor de zomer een wensconcert betreft waarbij het publiek de speellijst bepaalt. Als u uw favoriete muziek uit de orgelliteratuur voor 6 juli doorgeeft via info@gerardvanderzijden.nl zal Gerard van der Zijden uit de verzoeken een mooi programma samenstellen en speciaal voor u spelen.

Een toelichting op het programma wordt voorafgaand aan het concert gegeven.

Alvast voor uw agenda: We beginnen weer met een nieuw seizoen orgelconcerten op zaterdag 8 en zondag 9 september tijdens het Open Monumentenweekend.

Toegang gratis, collecte bij de uitgang, er is iets te drinken bij het napraten na afloop. Van harte welkom!

Comments are closed.