Concert – Toonkust Rotterdam

zaterdag 10 december 2022 20:15 - 22:00

Het Kamerkoor en Middenkoor van Toonkunst Rotterdam brengen een sfeervol winterconcert. De zangers voeren je mee naar het hoge noorden, naar prachtige hedendaagse Scandinavische koormuziek waarin je de stilte en het noorderlicht ervaart.

De beroemdste koorcomponisten uit Zweden, Noorwegen en Finland komen langs, zoals Rautaavara, Jennefelt, Nielsen, Grieg en Lauridsen. Daarnaast zingt het koor werken van Whitacre en Jenkins.

Northern Winter is een zeer veelzijdig programma in allerlei muzikale stijlen: van Romantisch repertoire (Grieg en Nielsen) tot de minimal music van Jennefelt. Van teksten met een knipoog tot diepzinnige bespiegelingen en van meditatie tot opzwepende vrolijkheid.

Edvard Grieg – Våren

Tussen 1873 en 1880 maakte Edvard Grieg zijn opus 33, een cyclus van twaalf liederen op gedichten van Aasmund Olavsson Vinje (1818 - 1870). Voor Våren gebruikte Grieg een deel van Vinjes veel langere gedicht over de lente. Wie ooit in Noorwegen was, ziet vast de prachtige natuurbeelden voor zich. De Noorse dirigente Grete Pederson maakte de bewerking voor koor.

Carl Nielsen/arr. John Hoybe – Saenk kun dit hoved, du blomst

Een volksliedachtig stuk over een kindje dat door zijn moeder, al wiegend, in slaap gezongen wordt: Buig nu je hoofdje, jij bloempje, vlij het in blaadjes zo zacht, wacht met je kroon geloken, de zalige vredige nacht.

Morten Lauridsen – O Nata Lux

Deze Amerikaanse componist van Zweedse komaf, produceert het momenteel meest uitgevoerde koorwerk ter wereld. O nata lux gaat over de menswording van Christus [Johannes 1:1-14], een zuiver spirituele benadering, zonder de aardse herders en koningen. Een kerstlied dus!

Zin in dit sfeervolle winterconcert? Bestel je kaarten bij voorkeur online Normaal tarief € 20 , vrienden € 16 en jongeren en CJP € 10.

Klik hier om kaarten te bestellen: Bestel kaarten

Je kunt ook aan de zaal een toegangsbewijs kopen, zowel contant als met pin.

Comments are closed.