Echoes from the Middle ages

zaterdag 14 maart 2020 19:15 - 22:00

Echoes from the Middle Ages

 

 Schola Cantorum Bristol - An Immersion in Medieval Chant

Avondgebed ter verering van St. Brigit of Kildare en 10e-eeuwse Iberische zang in een nieuw jasje.
De luisteraar wordt ondergedompeld in een matins nocturn -compleet met psalmen en liturgie- ter ere van St. Brigit; na St. Patrick de belangrijkste Ierse heilige. Zij trok zich op jonge leeftijd terug in het door haar gevestigde klooster onder een eik gevestigd was. Dit gedeelte van het concert wordt verzorgd in samenwerking met Dr. Ann Buckley van Trinity College Dublin (foto rechts hiernaast).

Dit programma wordt aangevuld met moderne creaties van  Sara Garrard en Alison Willis, die geïnspireerd zijn door zang van het Iberische Schiereiland uit de 10 e eeuw, die dankzij het onderzoek van prof. Emma Hornby (zie foto links hiernaast) van Bristol University beschikbaar kwamen. Binnen het moderne idioom van deze composities zijn de oorspronkelijke vorm en esthetische eigenschappen van de Spaanse middeleeuwse zang  bewaard gebleven.

Het Bristol University Schola Cantorum bestaat uit 20 studentes van de muziekfaculteit van de universiteit. Ze treden regelmatig op in Bristol en omgeving, met concerten van een zodanige kwaliteit dat een debuutoptreden in Nederland binnen de serie Echoes from the Middle Ages een logische, verdiende, vervolgstap is.

In de lezing voorafgaande aan het concert zal Emma Hornby een kijkje achter de schermen van het onderzoek naar de oude manuscripten geven: De uitdagingen die daar aan kleven, en over de relatie tussen muziek en devotie.

Bestellen toegangskaarten

Workshop:  De zangers onder het publiek worden uitgenodigd om uit de St Brigit matins nocturn (transcriptie Ann Buckley) twee eenvoudige antifonen en een psalm in te studeren. Deze zullen tijdens het concert samen met het koor worden uitgevoerd.

Vrijdag/zaterdag 13 en 15 maart 2020:    €22,50                Inc. workshop:               € 90,00
t/m 26 jaar of CJP:   €10,00                Incl. workshop:              € 55,00

* Workshop: Vrijdag 13:30- 17:30 u. en zaterdag 10:00-15:00 u. - Lezing: Zaterdag 19:00 u. – Concert: Zaterdag 20:15 u.

Bij deelname aan de workshop kunt u de combiticket(s) boeken via dit contactformulier.

Comments are closed.