Mozart Requiem

zaterdag 25 september 2021 20:15 - 22:15

Mozarts Requiem
“ Hoe zou Mozarts Requiem klinken als Mozart het zélf op piano begeleid zou hebben?

Dit was de gedachte van artistiek leider Maria van Nieukerken achter PA’dams productie met Mozarts wereldberoemde Requiem. Ook wilde ze een verbinding creëren tussen Mozart als gerijpt componist (hij schreef het Requiem in zijn laatste levensjaar) en de musicus Mozart: wonderkind en klaviervirtuoos.

PA’dam vroeg componist Gustavo Trujillo om een nieuwe échte piano-partij te maken met als basis de originele orkestpartituur. De opdracht was om in deze bewerking de fantasie van Trujillo met die van Mozart te combineren én uit te gaan van alle klankkleuren en mogelijkheden die de piano biedt.

De  bekende vocale lijnen bleven ongewijzigd, maar de context heeft een spannende verandering ondergaan! Zo hoort u in de nieuwe zelfstandige pianopartij invloeden van Mozarts Pianoconcerten, Schumann en zelfs een vleugje Prokofjev….

PA’dam voert Mozarts Requiem uit in de intieme setting van twaalf zangers en pianiste Mirsa Adami.

Natuurlijk vertolken de PA’dam-zangers ook de solo passages. Hierdoor ontstaat een prachtig weefsel van verschillende klankkleuren met een heel persoonlijke inbreng van de zangers en pianiste.

Aanvangstijd van het concert op 25 september is 20.15.

Toegangsprijs: € 27,50
Kaartverkoop via de website:  www.padam.nu   /    info@padam.nu

PA'dam is een jong professioneel kamerkoor uit Amsterdam. PA'dam onderscheidt zich van andere koren door een ondernemende instelling, een veelzijdige programmering en een originele aanpak.
Meer informatie via Kamerkoor PA'dam

Dirigent: Maria van Nieukerken